Naucz się przygotowywać pyszne dania z nieidealnych owoców i warzyw! To nie tylko kulinarna sztuka, ale też sposób na walkę z marnowaniem żywności.
Podczas warsztatów prowadzonych przez Kingę Bernat — ekspertkę z Banku Żywności SOS w Warszawie — zdobędziesz praktyczne umiejętności przetwarzania produktów, które często trafiają do kosza. Dowiesz się, jak kreatywnie wykorzystać nadmiar jedzenia, planować zakupy i przechowywać produkty, by nic się nie zmarnowało.
To wyjątkowo ciekawe warsztaty – a liczba miejsc jest ograniczona, dlatego zabierz kogoś, kto wiesz, że lubi gotować i wspólnie spędźmy wspaniałych kilka godzin! Będzie to inspiracja do zmiany codziennych nawyków na bardziej ekologiczne i ekonomiczne. Projekt „Myślę, Nie Marnuję” finansowany przez m.st. Warszawa.
wstęp wolny/obowiązują zapisy: e.zak@wck-wola.pl