koordynatorka projektu Współdzielnik. Chce tworzyć miejsca budujące więzi społeczne – we Współdzielniku dzieje się to poprzez dzielenie się rzeczami w duchu odpowiedzialnej konsumpcji i świadomości klimatycznej. Wcześniej zaangażowana w działania wspierające osoby z doświadczeniem bezdomności.
Inicjatorka dedykowanych im spotkań poświęconych wspólnemu gotowaniu, które od sierpnia 2018 do początku pandemii odbywały się w Centrum Aktywności Lokalnej na Paca 40 w Warszawie. Jako edukatorka społeczna tworzyła Otwartą Kuchnię – miejsce dla osób w kryzysie bezdomności, do dziś prowadzone przez Stowarzyszenie Pomocy i Interwencji Społecznej. Związana z ruchem Foodsharing Warszawa, ograniczającym ilość marnowanej żywności. Studiowała w Instytucie Etnologii i Antropologii Kulturowej Uniwersytetu Warszawskiego. Badania licencjackie prowadziła w zachodniej Ukrainie.